Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Pumpkin Seed Oil
Nazwa
Pumpkin Seed Oil
Producent
Origin Oils
CAS
8016-49-7
INCI
Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil
Funkcja
Olej tłoczony na zimno
Olej z pestek dyni (Pumpkin Seed Oil) to naturalny olej tłoczony na zimno z nasion dyni, ceniony za swoje właściwości odżywcze i pielęgnacyjne. Jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, E i minerały, dzięki czemu doskonale nawilża, regeneruje i wzmacnia skórę oraz włosy. W kosmetyce stosowany jest w preparatach przeciwstarzeniowych, produktach do skóry suchej i wrażliwej oraz w pielęgnacji włosów. W suplementach diety wspiera zdrowie prostaty i układu moczowego, a w żywności dodaje wartości odżywczych i orzechowego aromatu.
news
pn wt śr cz pt sb nd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Newsletter