Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
PIMENTO OIL BERRY
Nazwa
PIMENTO OIL BERRY
CAS
8007-43-0
INCI
Pimenta dioica (Pimento) Oil
Funkcja
Olejek eteryczny
Pimento Oil Berry (Olej z jagód z Pimenta dioica), znany również jako Olejek z Pimento, pochodzi z owoców drzewa Pimenta dioica, które rośnie głównie w tropikalnych rejonach Ameryki Środkowej i Karaibów. Olej ten ma intensywny, korzenny zapach, który przypomina połączenie cynamonu, goździków i gałki muszkatołowej. Wykorzystywany jest w perfumerii, aromaterapii oraz w przemyśle spożywczym jako naturalny aromat. W kosmetyce działa rozgrzewająco, poprawia krążenie i jest często stosowany w produktach do pielęgnacji ciała.
news
pn wt śr cz pt sb nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
PCI Days 2026
2026-06-16 do 2026-06-18 Czytaj więcej
17 18
Szkolenie test
2026-06-18 do 2026-06-18 Czytaj więcej
19
Debaty Rak Nerki
2026-06-19 do 2026-06-19 Czytaj więcej
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Newsletter