Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
PIMENTO OIL BERRY
Nazwa
PIMENTO OIL BERRY
CAS
8007-43-0
INCI
Pimenta dioica (Pimento) Oil
Funkcja
Olejek eteryczny
Pimento Oil Berry (Olej z jagód z Pimenta dioica), znany również jako Olejek z Pimento, pochodzi z owoców drzewa Pimenta dioica, które rośnie głównie w tropikalnych rejonach Ameryki Środkowej i Karaibów. Olej ten ma intensywny, korzenny zapach, który przypomina połączenie cynamonu, goździków i gałki muszkatołowej. Wykorzystywany jest w perfumerii, aromaterapii oraz w przemyśle spożywczym jako naturalny aromat. W kosmetyce działa rozgrzewająco, poprawia krążenie i jest często stosowany w produktach do pielęgnacji ciała.
news
pn wt śr cz pt sb nd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Newsletter