Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
ORIGANUM OIL VULGARE
Nazwa
ORIGANUM OIL VULGARE
CAS
84012-24-8
INCI
Origanum Vulgare Leaf Oil
Funkcja
Olejek eteryczny
Origanum Oil Vulgare to naturalny olejek eteryczny pozyskiwany z ziela oregano (Origanum vulgare), znany ze swojego intensywnego, ziołowo-korzennego aromatu oraz silnych właściwości przeciwbakteryjnych i przeciwgrzybiczych. Dzięki wysokiej zawartości karwakrolu, olejek znajduje zastosowanie w kosmetykach o działaniu oczyszczającym (np. w preparatach do skóry problematycznej) oraz w produktach higienicznych i aromaterapii. Jest również cenionym składnikiem w przemyśle spożywczym jako naturalny konserwant i aromat przyprawowy.
news
pn wt śr cz pt sb nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
PCI Days 2026
2026-06-16 do 2026-06-18 Czytaj więcej
17 18
Szkolenie test
2026-06-18 do 2026-06-18 Czytaj więcej
19
Debaty Rak Nerki
2026-06-19 do 2026-06-19 Czytaj więcej
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Newsletter