Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Moringa Seed Oil
Nazwa
Moringa Seed Oil
Producent
Origin Oils
CAS
93165-54-9
INCI
Moringa Oleifera Seed Oil
Funkcja
Olej tłoczony na zimno
Moringa Seed Oil to naturalny olej tłoczony na zimno z nasion drzewa Moringa (Moringa oleifera), znanego również jako „drzewo cudów”. Olej ten jest ceniony za swoje silne właściwości nawilżające, odżywcze i antyoksydacyjne. Bogaty w kwas oleinowy, witaminy A i E oraz fitosterole, doskonale pielęgnuje skórę i włosy, wspomagając ich regenerację i elastyczność. Dzięki lekkiej konsystencji szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy, dlatego chętnie stosowany jest w kosmetykach do skóry suchej, dojrzałej oraz w produktach do pielęgnacji włosów. W przemyśle spożywczym i suplementach diety wykorzystywany jest ze względu na swoje korzystne dla zdrowia kwasy tłuszczowe i przeciwutleniacze.
news
pn wt śr cz pt sb nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
PCI Days 2026
2026-06-16 do 2026-06-18 Czytaj więcej
17 18
Szkolenie test
2026-06-18 do 2026-06-18 Czytaj więcej
19
Debaty Rak Nerki
2026-06-19 do 2026-06-19 Czytaj więcej
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Newsletter