Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
LEMON OIL SPAIN
Nazwa
LEMON OIL SPAIN
CAS
8008-56-8
INCI
Citrus Limon (Lemon) Peel Oil
Funkcja
Olejek eteryczny
Lemon Oil Spain (Olej cytrynowy z Hiszpanii) jest naturalnym olejkiem eterycznym pozyskiwanym z skórek dojrzałych cytryn. Charakteryzuje się świeżym, cytrusowym zapachem, który działa orzeźwiająco i pobudzająco. Olej cytrynowy jest szeroko stosowany w kosmetyce, aromaterapii oraz przemyśle spożywczym. W kosmetykach pomaga oczyszczać skórę, działa tonizująco, a także ma właściwości antybakteryjne. W przemyśle spożywczym olej cytrynowy wykorzystywany jest jako naturalny aromat w napojach, cukierkach, gumach do żucia i innych produktach spożywczych.
news
pn wt śr cz pt sb nd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Newsletter