Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
LEMON OIL SICILY
Nazwa
LEMON OIL SICILY
CAS
8008-56-8
INCI
Citrus Limon Peel Oil
Funkcja
Olejek eteryczny
Lemon Oil Sicily to olejek eteryczny pozyskiwany ze skórki cytryn uprawianych na Sycylii. Charakteryzuje się świeżym, cytrusowym zapachem i wykazuje działanie oczyszczające, rozjaśniające skórę oraz przeciwzapalne. Jest stosowany w kosmetykach do pielęgnacji skóry tłustej i trądzikowej, a także w aromaterapii do poprawy nastroju i redukcji stresu. W przemyśle spożywczym używany jest jako naturalny aromat.
news
pn wt śr cz pt sb nd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Newsletter