Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
ISOAMYL ISOVALERATE
Nazwa
ISOAMYL ISOVALERATE
CAS
659-70-1
INCI
Isoamyl Isovalerate
Funkcja
Składnik zapachowy, aromat
Isoamyl Isovalerate to syntetyczny ester używany jako aromat w żywności, nadający nuty owocowe, przypominające banany, w napojach, cukierkach i produktach owocowych. W kosmetykach pełni rolę składnika zapachowego, dodając świeże, owocowe akcenty do perfum, kremów i balsamów. Jest stosowany w niskich stężeniach zarówno w żywności, jak i kosmetykach, aby uzyskać subtelny zapach.
news
pn wt śr cz pt sb nd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Newsletter